داروی وجع الفم (بیماریهای دهان)
درمان بیماریها:
داروی وجع الفم فواید بسیاری دارد از جمله:
- رگ زدن در دهان
- درمان درد در دهان (درد دندان، لثه و…)
- خروج خون از دندان
- عفونت و قرمزی در دهان
- این دارو برای درمان سرخی داخل دهان ناشی از آبسه یا عفونت مفید است.
روایت امام کاظم (ع) برای درد دندان:
متن عربی روایت:
لِوَجَعِ الْفَمِ، وَ الدَّمِ الَّذِی یَخْرُجُ مِنَ الْأَسْنَانِ، وَالضَّرَبَانِ، وَالْحُمْرَهِ الَّتِی تَقَعُ فِی الْقَمِ، تَأْخُذُ حَنْظَلَهٌ رَطْبَهٌ قَدِ اصْفَرَّتْ ، فَتَجْعَلُ عَلَیْهَا قَالَبَا مِنْ طِینٍ، ثُمَّ تَنْقُبُ رَأْسَهَا، وَ تُدْخِلُ سِکِّینًا جَوْفَهَا فَتَحُکُ جَوَانِبَهَا بِرِفْقٍ، ثُمَّ تَصُبُّ عَلَیْهَا خَلَّ تَمْرٍ حَامِضاً شَدِیدَ الْحُمُوضَهِ، ثُمَّ تَضَعُهَا عَلَى النَّارِ، فَتُغْلِیهَا غَلَیَانَا شَدِیداً، ثُمَّ یَأْخُذُ صَاحِبُهُ مِنْهُ کُلَّمَا احْتَمَلَ ظُفُرُهُ فَیَدْلُکُ بهِ فِیهِ، وَیَتَمَضْمَضُ بِخَلَّ، وَإِنْ أَحَبَّ أَنْ یُحَوِّلَ مَا فِی الْحَنْظَلَهِ فِی زُجَاجَهٍ أَوْ بَسْتُوقَهٍ فَعَلَ، وَکُلَّمَا فَنِیَ خَلُهُ أَعَادَ مَکَانَهُ، وَکُلَّمَا عَتَقَ کَانَ خَیْراً لَهُ إِنْ شَاءَ اللهُ. (الکافی ج۸ ص۱۹۴)
ترجمه روایت:
از امام کاظم (ع) شنیدم که برای رفع درد دهان، خونریزی لثه، درد با رگ زدن و سرخی دهان توصیه کردند: یک هندوانه ابوجهل تازه که دارد زرد میشود بردارید و دور آن را گِل بگیرید و سوراخی در سر آن ایجاد کرده و مواد داخل آن را بتراشید و آنها را داخل هندوانه جمع کنید به صورتی که هندوانه پاره نشود. سپس روی آن سرکه خرمای بسیار ترش بریزید و هندوانه را با همان قالب گِل روی آتش بگذارید تا شدیداً بجوشد. کسی که بیمار است باید از مواد داخل آن به اندازه یک ناخن بردارد و به موضع بیماری بمالد و سپس با سرکه مزمزه کند. اگر دوست دارد این دارو را داخل شیشه یا کوزه قرار دهد و اگر خشک شد به آن سرکه اضافه کند، هر چه کهنهتر شود بهتر میشود.
مواد لازم و مقدار آن:
- حَنْظَلَهٌ رَطْبَهٌ: هندوانه ابوجهل تازه زرد شده (۱ عدد)
- طین: گِل (به مقدار نیاز)
- خَلْ تَمْر حَامِضا: سرکه خرمای ترش (به مقدار نیاز)
روش ساخت دارو:
- یک هندوانه ابوجهل تازه که دارد زرد میشود بردارید و دور آن را گِل بگیرید. سپس سوراخی در سر آن ایجاد کرده و مواد داخل آن را تراشیده و آنها را داخل هندوانه جمع کنید به صورتی که هندوانه پاره نشود.
- آنگاه باید داخل آن سرکه خرمای بسیار ترش ریخته شود. هندوانه را با همان قالب گِل روی آتش بگذارید تا مواد داخل آن شدیداً بجوشد.
نکات:
- سرکه بایستی سرکه خرمای بسیار ترش و طبیعی باشد.
- بایستی در حین خالی کردن مواد و لایههای داخل هندوانه ابوجهل سوراخ نشود.
- برای نگهداری این دارو، آن را داخل ظرف شیشهای یا سفالی قرار دهید.
- در صورت خشک شدن مواد داخل آن، سرکه اضافه میشود.
- این دارو هر چه کهنهتر شود خاصیت درمانی بیشتری دارد.
روش مصرف:
شخصی که بیماری دهان یا لثه دارد باید از مواد آماده شده داخل آن به اندازه یک ناخن بردارد. و به موضع بیماری در دهان بمالد و سپس با سرکه مزمزه کند .
بدون دیدگاه