گیاه سداب خشک

گیاه سداب چیست و چه خواصی دارد ؟

مقدمه

سداب یک گیاه دارویی است که استفاده از آن خواص بی نظیری را برای سلامت بدن و درمان بیماری ها به همراه دارد، البته میزان درست مصرف سداب نیز مهم است.

خواص گیاه سداب و کاربردهای قابل توجه آن

سداب گیاهی همیشه سبز است ،  این گیاه درختچه ای بومی منطقه مدیترانه و جزایر قناری است و در مکان های صخره ای، سنگی و سواحل خشک که معمولاً در آن سنگ آهک وجود دارد، یافت می شود. ساقه، در قسمت پایینی گیاه چوبی است. برگهای متناوب آن ، دو یا سه قلو و به رنگ آبی مایل به سبز است که بوی قوی و نامطبوعی را به همراه دارد. این برگها دارای طعمی کاملاً تلخ، ترش و آبکی است. شکوفه ها از ژوئن تا سپتامبر تشکیل می شوند و گل ها به رنگ سبز مایل به زرد می باشند.

ترکیبات مهم گیاه سداب

گیاه سداب حاوی کاپریلیک و پلارگونیک، کومارین ها،آلکالوئیدهای فورانوکینولین، فلاونوئیدها، فورانوکومارین ها، اسیدهای کاپرینیک، ویتامین K ، ویتامین P و اسانس می باشد که مهم ترین ماده آن متیل نونیل کتون است صنعت تولید عطر و طعم دهنده های صنعتی از آن استفاده می شود.

در زمانهای قدیم از سداب برای شکستن طلسم و جادو ، رفع حسادت ها ، دفع چشم بد و این گونه موارد استفاده می کردند. همچنین برای کاهش و تسکین قوای جنسی و شهوانی از سداب استفاده می کردند .به ویژه گروههای مذهبی برای غلبه بر خواهش های نفسانی ، سداب را در غذاهای خود اضافه می نمودند.

سداب درطب  سنتی  ایرانی به عنوان ماده نیرو زا و بند آورنده خونریزی ، برای درمان زخم ها و مشکلات پوستی به صورت موضعی استفاده می شده است.

خواص سداب ودرمان بیماری ها

تاثیر سداب برپوست

سداب دارای خاصیت ضد قارچی است که به درمان آلایندگی پوست کمک می کند و پوست  را زیبا و شفاف می سازد.  خواص آنتی اکسیدانی سداب  باعث می شود که پوست از رادیکال های آزاد جدا شده و از پیری زودرس جلوگیری می کند.حتی از خارش پوست هم جلوگیری می کند.

تاثیر روغن سداب

روغن و عصاره هایی که از سداب تهیه می شود اغلب برای از بین بردن آلودگی شپش استفاده می شود. استفاده منظم از آن انگل های مزاحم را از مو دفع می کند.

تاثیر سداب  براعصاب

برای آرام کردن حملات عصبی و صرع، سداب به دلیل خاصیت آرام بخش آن موثر است. با القای بی حسی عصب را تسکین می دهد زیرا حاوی نوروتوکسین است.استفاده از جوشانده گیاه سداب موجب ضدعفونی شدن گوش و تسکین درد گوش می شود. این جوشانده را به صورت ریختن چند قطره در گوش استفاده کنید.

برای برطرف کردن خستگی چشم و تقویت قدرت بینایی از کمپرس دم کرده سداب بر روی چشم استفاده کنید. علاوه بر این برای تقویت روشنایی چشم میتوان سداب، رازیانه، گل شاه پسند وحشی، گل سرخ و گل مامیران را به یک اندازه دم کرده و مصرف نمود،همچنین گیاه سداب به همراه نمک نیز برای این منظور استفاده می شود.

دم کرده سداب با عسل را می توان برای رفع سکسکه غیر عادی مصرف نمود.

این گیاه در کاهش تب و دفع سموم از طریق پوست موثر است.

باعث تسکین گرفتگی در معده و همچنین واریس می شود.سداب خاصیت ضد انگل دارد و مصرف دم کرده آن همراه با روغن زیتون موجب از بین رفتن کرمهای معده نیز می شود.

از گیاه سداب، به عنوان پادزهر مناسب برای رفع سموم ناشی از مارگزیدگی استفاده می شود. همچنین مسمومیت ناشی از مشروبات الکلی را برطرف می کند. برای دریافت این خاصیت از سداب کوبیده شده به همراه انجیر خشک و مغز گردو استفاده کنید.

خاصیت سداب بر پوست

سداب دارای خاصیت ضد قارچی است که به درمان آلایندگی پوست کمک می کند و پوست زیبا و شفاف می سازد.  خواص آنتی اکسیدانی سداب باعث می شود که پوست از رادیکال های آزاد جدا شده و از پیری زودرس جلوگیری می کند.هم چنین کرم های روده را از بین میبرد.

خواص روغن سداب

روغن و عصاره هایی که از سداب تهیه می شود اغلب برای از بین بردن آلودگی شپش استفاده می شود. استفاده منظم از آن انگل های مزاحم را از مو دفع می کند.

سداب و مقابله با بیماریهای عفونی

خواص ضد باکتریایی سداب به از بین بردن باکتری ها کمک می کند. دمنوش تهیه شده با این گیاه با عفونت های دستگاه ادراری، روده بزرگ و روده باریک مقابله می کند. همچنین از احتمال بروز مسمومیت غذایی و باکتری سالمونلا جلوگیری می کند.سداب با مشکلات پوستی و عفونت های پوستی ناشی از قارچ مبارزه می کند. عفونت های قارچی شایع شامل قارچ پا و قارچ ناخن در پای ورزشکاران است.

تاثیر سداب بر اضطراب

سداب برای کسانی که از درد عضلانی رنج می برند مفید است. همچنین این گیاه، درمانی برای درد عضلات، گرفتگی قاعدگی و اضطراب است.

خواص سداب و آرتروز

سداب باعث کاهش التهاب ناشی از آرتروز می شود. مصرف روزانه ۱ تا ۲ فنجان چای گیاه سداب به کاهش سفتی عضلات و تسکین دردهای مفاصل کمک می کند.

تاثیر سداب بر اعصاب

این گیاه خاصیتی آرام بخش دارد. این گیاه بیمار را از تنش و اضطراب رهایی می دهد. سداب برای درمان سردرد های عصبی، سرگیجه ، تنش عمومی و اضطراب استفاده می شود. چای سداب خواب راحتی را هدیه می آورد.برای آرام کردن حملات عصبی و صرع، سداب به دلیل خاصیت آرام بخش آن موثر است. با القای بی حسی عصب را تسکین می دهد زیرا حاوی نوروتوکسین است.

تاثیر سداب بر قاعدگی

سداب دارای خاصیت تحریک قاعدگی است و سیکل منظم قاعدگی در زنان را بهبود می بخشد.

موارد مصرف دارویی سداب در طب سنتی

این گیاه برای مشکلات عصبی، اختلالات عاطفی، سرفه ها، نفخ شکم و قولنج مفید است. همچنین به عنوان مقوی معده عمل می کند.

دم کرده این گیاه درمان مناسبی برای نفخ شکم است. این دمنوش بادشکن را می توان با ۲ تا ۵ گرم از پودر گیاه تهیه کرد که بعد از غذا مصرف شود.

سداب خاصیت ضد انگل دارد و مصرف دم کرده آن همراه با روغن زیتون موجب از بین رفتن کرمهای معده می شود.

به کار بردن برگ سداب بر روی پوست باعث کاهش درد شدید سیاتیک می شود.

گیاه سداب خواص مفیدی برای بهبود درد روماتیسم ، تپش قلب ، سرگیجه و سردرد های مربوط به یائسگی دارد.

مصرف گیاه خشک شده سداب، به همراه شوید، برای تسکین دل پیچه ، تنگی نفس ،درد پهلو و سینه مفید است.

برگ های تازه را روی شقیقه بمالید تا از سردرد رهایی یابید. همچنین برای تسکین سردرد ناشی از سرماخوردگی ، سائیده این گیاه را با سرکه مخلوط کرده و کمی در بینی بچکانید.

گرد سائیده شده سداب همراه با عسل، برای برطرف کردن درد مفاصل موثر است.

استفاده از جوشانده گیاه سداب به برونشیت مزمن کمک می کند.

 سداب موجب کاهش میل و نیروی جنسی در مردان و کاهش حجم منی می شود.

برای رفع نفخ، کولیت و اسپاسم شکم از جوشانده سداب استفاده کنید.

برای درمان درد روماتیسم، واریس ، گرفتگی تاندون و اختلالات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس از آن به شکل قرص استفاده کنید.

از سداب همچنین برای سفت شدن گردن، اختلالات معده، سردرد و سرگیجه استفاده می شود.

تزریق سداب برای درمان نفخ، سرفه و اختلالات هیستریک استفاده می شود.

از آب گیاه سداب برای درمان سردردها استفاده می شود.

برگ را بجوید تا از سردردهای عصبی، خلق تنگی و تنگی نفس رهایی یابد.

گیاه سداب باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود در نتیجه موجب افزایش اشتها میگردد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *